مدیر روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی در گفتوگو با مرکز خبر حوزه گفت: این پژوهشگاه نهادی علمی-فکری است که بر اساس منویات مقام معظم رهبری در سال 73 راهاندازی شد و تا کنون توانسته با تحقیق، تألیف، ترجمه و نشر کتب علمی و کاربردی، آثار ارزشمندی را ارائه نماید.
علیرضا نادعلی با بیان این که این پژوهشگاه در راستای اجرای منویات رهبری مشغول فعالیت است، خاطرنشان ساخت: عملی ساختن توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر نهضت نرمافزاری و آزاد اندیشی، سرلوحه تمامی فعالیتهای علمی- پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی میباشد.
وی، جوانان و دانشجویان و نخبگان علمی و اجتماعی را مخاطبان اصلی پژوهشگاه معرفی کرده و گفت: این پژوهشگاه در راستای پاسخگویی به نیازهای مخاطبان خود، با استفاده از مباحث معرفتی در حوزه دینپژوهی و حکمت و معرفت دینی و نظامات اجتماعی اسلامی، اندیشههای ارزشمند دینی را بازآرایی و بازشناسی کرده و در اختیار نسل امروز قرار داده است.
* پژوهشکدههای وابسته
مدیر روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در معرفی بخشهای مختلف این پژوهشگاه گفت: این پژوهشگاه از پنج پژوهشکده به نامهای حکمت اسلامی، دینپژوهی، نظامهای اسلامی، فرهنگ و مطالعات اسلامی و دانشنامهنگاری دینی تشکیل شده است.
وی با اشاره به گروههای علمی فعال در این پژوهشکدهها تصریح کرد: گروههای علمی معرفتشناسی، فلسفه، عرفان، قرآن پژوهی، منطق فهم دینی، کلام، اقتصاد، فقه و حقوق، سیاست، اخلاق، مدیریت اسلامی، تاریخ و تمدن، ادبیات اندیشه، غربشناسی، فرهنگپژوهی و مطالعات انقلاب اسلامی با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در این پژوهشگاه فعال هستند.
* تدوین دانشنامه امام علی و فرهنگ فاطمی
نادعلی افزود: در پژوهشکده دانشنامهنگاری دینی، فعالیتهایی در عرصه تدوین دانشنامههای مرجع و بینالمللی انجام میشود که در این راستا انتشار دانشنامه امام علی(ع) و تدوین فرهنگ فاطمی از جمله فعالیتهای این پژوهشکده محسوب میشود.
مدیر روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی ادامه داد: علاوه بر اعضای هیئتهای علمی پژوهشکدههای پنجگانه پژوهشگاه، اندیشمندان، اساتید و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی نیز در زمینههای مختلف علمی با این پژوهشگاه در ارتباط هستند.
وی به مؤسسات وابسته به پژوهشگاه اشاره کرده و بیان داشت: در کنار پژوهشکدهها، مؤسساتی نیز در حال فعالیت هستند که از جمله آنها می توان به کانون اندیشه جوان، مؤسسه پیوستنگاری فرهنگی و مرکز ایرانی مطالعات بینالملل اشاره کرد.
وی، انتشار کتاب را یکی از مهمترین تولیدات پژوهشگاه معرفی و ابراز داشت: گروههای علمی پژوهشکدهها دستاوردهای فراوانی در عرصه تولیدات علمی دارند که توسط انتشارات پژوهشگاه منتشر و در اختیار علاقهمندان قرار می گیرد.
نادعلی، بهروز بودن محتوای کتابهای منتشر شده را از جمله ویژگیهای آن برشمرد و گفت: کتابهایی که توسط پژوهشگاه منتشر میشود، فضای علوم انسانی برگرفته از میراث بزرگان علمی و دینی، با نگاهی نو و تازه را به مخاطب ارائه میکند.
وی با اشاره به انتشار نشریات در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، خاطرنشان ساخت: نشریات متعددی با درجه علمی و پژوهشی و مجلات مرجع در عرصه علوم انسانی از سوی پژوهشگاه منتشر میشوند که از جمله مهمترین آنها میتوان به نشریه قبسات، اقتصاد اسلامی، حکمت، حقوق اسلامی، ذهن و کتاب نقد اشاره نمود.
* نشریهای به زبان انگلیسی
مدیر روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی افزود: در کنار نشریات علمی، پژوهشی و تبلیغی، نشریه قبسات به زبان عربی و نشریه حکمت به زبان انگلیسی منتشر میشود.
وی ادامه داد: برگزاری همایشها و نشست های علمی و پژوهشی دورههای آموزشی، حلقههای معرفتی، رونماییهای کتابها و... از دیگر فعالیتهای پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به شمار میرود.
مدیر روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی اضافه کرد: سلسله همایشهای «آنان که میاندیشند» از جمله این فعالیتهایی است که در آن به بررسی و نقد اندیشههای اندیشمندان بزرگ جهان و اسلام پرداخته میشود و با استقبال گسترده جوانان همراه است.
* حرکت بر اساس نیازهای نظام اسلامی
نادعلی، در بخش پایانی سخنان خود، فعالیتهای علمی و پژوهشی پژوهشگاه را بر اساس نیازهای جمهوری اسلامی دانسته و گفت: ورود پژوهشگاه در مباحث علمی و علوم انسانی بر اساس نیازهای نظام اسلامی که برآمده از تفکر دینی است انجام میگیرد.
مدیر روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: این پژوهشگاه در سال جدید به دنبال گسترش نمودن فعالیتها از نظر کیفی و کمی است.